Katarzyna Szołtysek
autorka.JPG
Inne artykuły na temat poruszony w wykładzie
Ważne strony w języku polskim
Ważne strony w języku angielskim
Publikacje książowe autorki
  • Zachowania konsumentów, PWE, 2006
  • Zarys problematyki żywności ekologicznej, Wydawnictwo Akademii Ekonomicznej, 2004
Biogram autorki

Katarzyna Szołtysek - profesor nadzwyczajny AE, kierownik Katedry Analizy Jakości, nauczyciel akademicki, technolog żywności. NF.: Akademia Ekonomiczna im. O. Langego we Wrocławiu, Wydział Inżynieryjno-Ekonomiczny. DU.: Kowal, pow. Włocławek, 07.02.1948.

M. Ryszard, ekonomista, przedsiębiorca prywatny. D.: Mikołaj (1974), dr historii na UWr; Julia (1985), studentka anglistyki U. Wr. R.: Edmund Stachowicz i Eugenia z d. Bigoszewska. W.: 1966 matura w VILO w Bydgoszczy, 1971 dyplom na Wydz. Inżynieryjno-Ekonomicznym WSE we Wrocławiu, 1974 doktorat, 1994 habilitacja w Instytucie Technologii Przemysłu Spożywczego Akademii Technologicznej im. Łomonosowa w Odessie, 1997, stanowisko prof. nadzwyczajnego AE. K.: od 1971 związana z AE we Wrocławiu (wcześniej WSE) w Instytucie Technologii Przemysłu Chemicznego i Spożywczego, następnie w Katedrze Biotechnologii Żywności, od 1999 przewodnicząca zespołu ds. promocji Wydziału I.E., od 1997 zastępca prezesa Dolnośląskiego Oddziału Polskiego Tow. Technologów Żywności, od 2000 pełnomocnik rektora ds. WSZ w Oleśnie, od 2000 kierownik Katedry Analizy Jakości, od 2001 opiekun naukowy studium podyplomowego „Zarządzanie jakością w przedsiębiorstwie"; zainteresowania badawcze: biotechnologia, zarządzanie jakością, w szczególności systemy zapewnienia bezpieczeństwa jakości HACCP ISO. SO.: 1995 opracowanie programu nowego przedmiotu specjalnościowego na AE pn. „Podstawy ekotrofologii", 2000 zainicjowanie i założenie na Wydz. Inżynieryjno-Ekonomicznym AE, Katedry Analizy Jakości. P.: 62 publikacje, 2 skrypty, 16 zatwierdzonych patentów, 1 wzór użytkowy, 30 udziałów w sesjach naukowych, autorka: „Aktywność i trwałość różnych form preparatu enzymatycznego Penicillium roąueforti w czasie jego przechowywania", (1997), „Dietetyczne i technologiczne aspekty napoju mlecznego dla osób w wieku starszym" (1998), „Perspektywy i tendencje rozwoju żywności gerodietetycznej" (2001), współautorka „Analiza wybranych produktów spożywczych nowej generacji pod kątem bezpieczeństwa żywnościowego" (2002). ON.: Złoty i Srebrny Krzyż Zasługi, Medal Edukacji Narodowej, kilkanaście nagród rektorskich. Cz.: Polskie Tow. Technologów Żywności, Stowarzyszenie Inżynierów i Techników Przemysłu Spożywczego NOT ww Wrocławiu. H.: literatura, teatr, kino, muzyka klasyczna.

Kontakt do autorki

dr hab. inż. Katarzyna Szołtysek, prof. UE,
Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu
Kierownik Katedry Analizy Jakości
tel. 071/3680 271

Pojęcia jakości

Katarzyna Szołtysek
Najogólniej w naukach ekonomicznych pojęcia jakości używa się w odniesieniu do produktu oraz do procesu produkcji. Tej problematyki dotyczy wykład profesor Katarzyny Szołtysek z Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu.
Slajd prezentacji
<  1 ... 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 ...  >

Projekt jest częścią serwisu internetowego Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu.
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie i rozpowszechnianie tylko za zgodą właściciela.
Design: Centrum.pl